logo

Welkom bij Studio Vrijzicht

De plek voor werk en ontspanning. Ruimte huren, yoga-lessen en nog veel meer. Met gegarandeerd een schitterend, vrij uitzicht.
Contact
06 - 435 426 44
Foto's

Maandag - zaterdag

06 - 4354 2644

Merkebuorren 39, 9241 GB Wijnjewoude

Top

Yoga & Running

Studio Vrijzicht / Yoga & Running

In deze les beginnen we met yoga, vervolgens gaan we hardlopen en we eindigen weer met yoga. Yoga en hardlopen zijn ideaal om te combineren. Geef als hardloper yoga een keereen kans. Wat zijn zoal de voordelen om dit te combineren?

  • Strekken van je hardloopspieren: We beginnen met yoga en doen oefeningen die je helpen bij het strekken van je hardloopspieren. Tijdens het hardlopen train je vooral
    de groep spieren in je heupen en benen zoals je hamstrings, quadriceps en kuiten. Als je veel hardloopt gaan deze spieren snel vastzitten en onze zittende leefstijl helpt
    daar niet bij. Met yoga maken we de spieren juist los en verlengen we ze. Het is een goede manier van preventie op overbelasting.
  • Sterker maken van je core en bilspieren: Je buik- en bilspieren zijn ook belangrijke spieren tijdens het hardlopen. Een sterke core zorgt voor een goede houding en
    stabiliteit tijdens het lopen. Ook bij yoga is de core heel belangrijk. In vele yogaoefeningen span je een deel van je buikspieren aan om met controle en balans te bewegen.
  • Verbeteren van je mobiliteit: Met hardlopen beweeg je vooruit of achteruit en andere bewegingen kunnen hierdoor sneller leiden tot blessures. In yoga beweeg je meerdere kanten op in één houding. Je werkt aan je flexibiliteit en het vermogen van je lichaam om belasting op te vangen.
  • Controle over je ademhaling en uithoudingsvermogen: Je ademhaling, het bewustzijn hiervan en de techniek staan centraal bij yoga. Het kan je helpen je lichaam te ontspannen en te ademen naar de plek toe waar je ongemak voelt. Deze vaardigheid kan je goed helpen bij het hardlopen.

Looproute

Bang voor grote niveauverschillen? Geen zorgen. Bij deze les kun je in je eigen tempo hardlopen, zonder de anderen in de weg te zitten. Loop jij sneller? Op een vooraf afgesproken moment keert de snelste loper om, de anderen tegemoet. Op het moment van samenkomst gaan we weer gezamenlijke verder. We rennen ongeveer 4 km. Vertrekpunt Studio Vrijzicht, Merkebuorren, Opperhaudmare, Finne, en het fietspad achter de studio. Kortom vele voordelen. Het allerbelangrijkste is dat het gewoon erg leuk is om dit te combineren. Kom langs en probeer het uit.

Data en kosten

Meestal op de eerste zaterdag van de maand is er een les Yoga & Running.

Data 2023: 7 oktober, 4 november, 2 december 
Data 2024:6 januari, 3 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli
Tijd van 9.00-11.00 uur. Kosten 12 euro per les

Graag vooraf opgeven bij Margriet via info@studiovrijzicht.nl of per telefoon 06-435 426 44